Madeni Yağda Yerli Üretim Artıyor, Stratejik Sektörlerde Kullanım Yaygınlaşıyor

Türk Yağına Güven Artıyor: Madeni Yağ Sektöründe Yerli Üretim Yükselişte

Madeni yağ sektöründe yerli üretimin artmasıyla birlikte, stratejik sektörlerde Türk yağları tercih edilmeye başlandı. Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayiciler Derneği Başkanı Tayfun Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli Üretimle Birlikte Kalite ve Güven Artıyor

Koçak, getirilen kısıtlamalar ve sıkı denetimlerle birlikte sektördeki kalite standartlarının yükseldiğini belirterek, artık Türkiye’de üretilen madeni yağların içinde belli bir miktarda geri dönüşüm yağı kullanımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin modern geri dönüşüm tesisleri sayesinde geri dönüşüm yağlarının kullanımının arttığını söyleyen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün Avrupa standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunun altını çizdi.

Kalite Odaklı Üretim ve İhracat

Türk madeni yağ sektörünün büyüme grafiğine de değinen Koçak, sektörün 10 yıl öncesine göre üretim kapasitesini artırarak bugün 1 milyon tona ulaştığını belirtti. Savunma sanayinde kullanılan yağlar gibi stratejik ürünlerde de Türk firmalarının önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçak, kaliteli ürünlerin rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasıyla ABD gibi büyük pazarlara da girildiğini ifade etti.

Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanmanın önemine değinen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını ve katma değerli ürünlerin peşinde olduklarını belirtti. Sektörde çevreye zarar vermeyen ürünlere yönelik çalışmaların arttığını vurgulayan Koçak, TÜBİTAK ile yapılan projelerde de sektör olarak yer aldıklarını aktardı.

Madeni yağ sektöründe Türkiye’nin artan üretimi ve kaliteli ürünleriyle güvenilir bir konuma geldiği görülüyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine odaklanan sektör, gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı geriledi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 104 milyar 403 milyon 751 bin lira azalarak 23 trilyon 45 milyar 999 milyon 47 bin liraya geriledi.

TÜSİAD Başkanı Ömer Aras’tan enflasyon çıkışı: ‘En önemli ekonomik sorunumuz’

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras, Türkiye’nin enflasyon sorununa dikkat çekti. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilirlik için enflasyonla mücadele vurgusu yaptı. Aras, adil vergilendirmenin önemine de işaret etti.

ABD’li banka açıkladı: Fiyatlar yıl sonunda artacak

ABD Başkanı Trump’ın başlattığı tarife savaşları sonrasında, ABD’li banka Goldman Sachs, artan gümrük vergilerinin mal fiyatlarını yükselterek yıl sonuna doğru enflasyonu özellikle ithal ürünlerde belirgin şekilde artırabileceğini belirtti.

ABD borsaları kritik görüşme öncesi zayıfladı

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri, yatırımcıların yılın büyük bölümünde finans piyasalarını sarsan ticaret anlaşmazlığını gidermeyi amaçlayan ABD ile Çin arasındaki görüşmeleri beklemesiyle Pazartesi günü durgun seyirde bulunuyor.

Dilekçe Komisyonu’na başvurdu, kredi kartı üyelik ücreti iade edildi

TBMM’de bireysel başvuruların değerlendirilebildiği üç komisyondan biri olan Dilekçe Komisyonu, 28. Yasama Dönemi boyunca günde ortalama 26 dilekçe alıyor. Son iki yılda Komisyon’a ulaşan toplam başvuru sayısı yaklaşık 20 bini bulurken, bugüne kadar …

Çin’de mayısta ihracat artışı yavaşladı

Çin’de mayıs ayında ihracat artış hızı, ABD ile karşılıklı tarifelerle tırmanan ticaret geriliminin yol açtığı süregelen belirsizlik nedeniyle yavaşladı.