ERP pazarının önemli oyuncularından IAS, 35. yılını kutluyor

ERP sektörünün önde gelen firmalarından biri olan IAS, 35. yaşını kutluyor. Şirket, global pazarda lider konumunu koruyarak geçtiğimiz yıl yüzde 37,6 büyüme sağladığını duyurdu. IAS, 32 ülkede 70.000’den fazla kullanıcıya hizmet veriyor ve hedefini, 50. yıl dönümünde kullanıcı sayısını iki katına çıkarmak olarak belirledi.

Yenilikçi Teknolojilerle Dijital Dönüşüm

1989 yılında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS, ERP çözümlerinden başlayarak otomasyon, IoT ve iş zekası gibi yeni teknolojilere odaklanarak büyümeye devam ediyor. Şirket, ofisleri arasında Almanya, Türkiye, Güney Kore, İsviçre’nin yanı sıra Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’de de faaliyet gösteriyor.

IAS’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, şirketin TROIA adlı yazılım dilini sadece dört şirketin geliştirdiğini vurgulayarak, “Canias ERP, üretim süreçlerinde en mantıklı ve pratik çözüm olarak öne çıkıyor” açıklamasında bulundu.

Gelecek İçin Teknolojik Hedefler: Yapay Zeka ve Bulut Çözümleri

IAS, 2025’e odaklanarak yapay zeka, bulut tabanlı çözümler ve gelişmiş veri analitiğine yönelik stratejiler geliştirmeyi planlıyor. Şirket, müşterilerine sadece iş süreçlerini optimize etme değil, aynı zamanda çevik ve sürdürülebilir iş modelleri sunma amacında.

IAS’ın CTO’su Bahtiyar Tan, küresel ERP pazarının 59,5 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ve 2030’a kadar yüzde 11 büyüme öngördüğünü belirtti. Tan ayrıca, bulut ERP çözümlerinin 2025’te 40,5 milyar dolara ulaşacağını ve yapay zeka pazarının hızla büyümeye devam edeceğini aktardı.

Öne Çıkan İşbirlikleri ve Projeler

IAS, dünya çapında büyük markalarla işbirlikleri yaparak dikkat çekiyor. Özellikle Hyundai Motor Group ile Asya, Orta Doğu ve Afrika’daki üretim tesislerine Canias ERP sistemlerini entegre etmek için çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen model fabrikalar aracılığıyla dijital dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor. Bu fabrikalar, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin Endüstri 4.0 uygulamaları konusunda eğitim alabileceği merkezler olarak faaliyet gösterecek.

Related Posts

Türkiye’nin süper bilgisayarından 7 bin 400 kişi yararlandı

Süper bilgisayardan 7 bin 400’den fazla araştırmacı faydalanırken ağustosta devreye alınacak 3’üncü faz ile yapay zeka ve veri yoğun bilimsel uygulama hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Tesla’dan bir ilk: Sürücüsüz araç sahibine teslim edildi

Otoban ve ara sokaklardan geçen sürücüsüz araç, yolu başarıyla kat etti

David Jurasek kimdir?

Benfica’da forma giyen David Jurasek’in adı Beşiktaş ile anılıyor. Transfer görüşmelerinin yapıldığı gündeme gelmesiyle birlikte David Jurasek kimdir, kaç yaşında, hangi takımda ve mevkide oynuyor? sorularının yanıtı merak edildi. İşte David Jurasek’in kariyeri…

PlayStation 5’inizi böyle kullanıyorsanız sistem her an çökebilir: Uzmandan kritik uyarı

Sony’nin son oyun konsolu PlayStation 5’te (PS5) uzun süredir konuşulan “sıvı metal” kaynaklı donanım sorunları yeniden gündemde. Özellikle ilk nesil PS5 modellerinde ortaya çıkan bu sorun, cihazların zamanla aşırı ısınmasına ve kendiliğinden kapanmasına yol açabiliyor. Cihazı dikey konumda kullanmak, riski artırıyor.

2025’in tasarruf kralları: En az yakan 13 hibrit otomobil açıklandı

Jeopolitik risklerle artan perol fiyatları yüzünden peş peşe akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi cep yakarken hibrit araçlar yüz güldürüyor. İşte performansıyla öne çıkan en cimri 13 model…

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.