Ramazan’da hızlı yemek kilo aldırıyor… Şerbetli yerine sütlü yiyin!

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

İstanbul (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan, Ramazan ayında karşılaşılan beslenme hatalarına değindi.

Doç. Dr. Müge Arslan, uzun süreli açlık sonrası hızlı ve fazla besin tüketiminin zararlarına dikkat çekerek, mide rahatsızlıklarının yanı sıra şişmanlama riskine de işaret etti. Ramazan ayında kilo alma riskini minimize etmek adına yavaş ve çenelemeyle beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Müge Arslan: İftarda Hızlı Beslenme Riski Var

İftarda hızlı beslenmenin risklerine de değinen Doç. Dr. Müge Arslan, tokluk hissinin besin tüketiminin ardından 15 dakika sonra beyne ulaştığını belirtti. Hızlı ve fazla besin tüketimiyle porsiyon miktarının artabileceğini ve kalorili besinlerin enerji alımını artırabileceğini vurguladı. Bu durumda hızlı yemek yeme alışkanlığının şişmanlığı beraberinde getirebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Müge Arslan ayrıca uzun süreli açlıkta yaşanan şeker düşüşüne işaret ederek, sahurun önemine vurgu yaptı. Sahurun mide rahatsızlıklarını önlemek ve kilo alımını engellemek adına mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Sütlü Tatlılar Tercih Edilmeli

İftar sofralarında hamur işi ve şerbetli tatlıların yerine sütlü tatlılar veya dondurmanın tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Müge Arslan, bu tarz hafif tatlıların kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Çorba İle Başlayın ve Ara Verin!

Doç. Dr. Müge Arslan, iftarın en önemli öğün olduğunu ve doğru beslenme davranışları sergilenmesi gerektiğini belirtti. Çorbanın ardından 15-20 dakika ara verilmesinin sindirime yardımcı olabileceğini ve kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlayabileceğini söyledi. İftarı peynir, hurma, zeytin gibi hafif atıştırmalıklarla başlatmanın faydalı olabileceğini belirtti.

Related Posts

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

TTB’den Umut Hakkı Açıklaması

TTB’den Umut Hakkı açıklaması geldi. Türk Tabipler Birliği, Umut Hakkı bildirisi ile ilgili bir kararları olmadığını açıkladı. 

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Eşini Burun Ameliyatında Kaybetti

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ve eşini burun ameliyatında kaybeden Faruk Eraslan ortak basın açıklaması yaptı. 

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …